|
|
Wie zijn we? | Nieuws | Een opleiding volgen | E-Learning | Gepersonaliseerde opleiding of -conferentie |
Een nieuwe activiteit opstarten |
Publicaties | Contact |
|
Nieuws
De uitbreiding naar 200 km van het begrip "lokaal" zoals bepaald in de EU-verordening inzake levensmiddelenhygiëne (verordening (EG) nr. 853/2004), die in haar Belgische toepassing de mogelijkheid om dit soort producten aan andere bedrijven te verkopen beperkte tot 80 km zonder erkenning, werd recent gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De publicatie van dit koninklijk besluit betekent dus dat de straal van 80 km in 3 besluiten uitgebreid wordt naar 200 km voor operatoren die hun activiteit uitoefenen in geografische zones met specifieke of natuurlijke beperkingen. Deze zones worden aangeduid door de Gewesten. Op heden heeft enkel de Waalse overheid een lijst opgesteld van gemeenten gelegen in geografische zones met specifieke en natuurlijke beperkingen.
De 3 besluiten zijn:
Alle webpagina’s en documenten op de website van het FAVV die verwijzen naar de 80 km zullen eerstdaags aangepast worden.
Informatie over de nieuwe controlemethodologie Bij het FAVV streven we naar een voortdurende verbetering en daarom passen we onze manier van controleren aan. Meer info... Wat is de verplichte informatie die op het etiket van een voorverpakt product moeten staan? De Europese Commissie heeft een applicatie gepubliceerd waarmee je makkelijk per voedingscategorie kan zien welke verplichte informatie op het etiket moet staan van een voorverpakt product. Dankzij deze tool kan je in enkele klikken nakijken of je etiket volledig is. Toegang tot de applicatie Let op: Naast de Europese regelgeving bestaan er ook nationale bepalingen. Meer informatie over etikettering van voorverpakte producten en de uitzondering voor producten die voorverpakt zijn met het oog op onmiddellijke verkoop vind je hier |
|