Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Startpagina > Publicaties > Persberichten > Bevestiging van een nieuwe haard van tuberculose in de provincie Oost-...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Bevestiging van een nieuwe haard van tuberculose in de provincie Oost-Vlaanderen (30/09/2013)

Een nieuwe haard van rundertuberculose werd bevestigd via cultuur in de provincie Oost-Vlaanderen.
Dit brengt het totaal aantal bevestigde haarden in België voor 2013 op 9.

Rundertuberculose kan jarenlang latent blijven. Een groot aantal officieel tuberculosevrije landen, waaronder België,  krijgt bijgevolg te maken met een heropflakkering van haarden bij rundvee.

 

Een nieuwe haard  werd vastgesteld in de provincie Oost-Vlaanderen. Deze werd ontdekt in opvolging van de contactbeslagen van een haard vastgesteld in augustus 2013 in de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Het betreft een beslag met vleesvee. Het epidemiologisch onderzoek laat ons toe nieuwe beslagen aan het licht te doen komen waar de runderen door middel van tuberculinatie zullen moeten getest worden.

 

De voorzorgsmaatregelen op contactbeslagen en haarden blijven onveranderd van kracht en worden in detail beschreven op www.favv.be > Beroepssectoren > Dierlijke productie > Dieren > Dierengezondheid > Rundertuberculose.

 

Voor de bewaking en de uitroeiing van deze ziekte is het in ieders belang dat alle voorzorgsmaatregelen nauwgezet worden opgevolgd zowel door de praktijkdierenartsen als door de veehouders.

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 07.03.2016   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet