Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN
 voor de Consumenten
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550
Startpagina Consumenten  > Waarschuwingen > Waarschuwing van Pepsico BeLux BV LinkedIn

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Waarschuwing
Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 18.10.2022
26/08/2022
Waarschuwing van Pepsico BeLux BV
Producten: Lays Max Double Crunch Red Sweet Chilli Pepper (140 gr)
Aard van het probleem : dit product bevat tarwe dat niet vermeld staat in de ingrediëntenlijst op de verpakking. Dit is te wijten aan het gebruik van de verpakking Lays Max Double Crunch Red Sweet Chilli Pepper chips die per vergissing werden geproduceerd met Lays Max Double Crunch Spare ribs die het tarweallergeen bevat. Dit kan een risico vormen voor mensen met een allergie voor tarwe en met glutenintolerantie.We nemen de voorzorgsmaatregel om een beperkte hoeveelheid van Lays Max Double Crunch Red Sweet Chilli Pepper (140 gr) verpakkingen uit de supermarkten te halen, omdat deze tarwe kunnen bevatten. Dit allergeen staat niet vermeld in de ingrediëntenlijst. Het betreft producten met een vervaldatum (THT) 22/10/2022. Alle producten met een andere THT-code zijn niet getroffen.

Beschrijving van het product:

Merk : Lay’s
Naam product : Lays Max Double Crunch Red Sweet Chilli Pepper
Gewicht : 140 g
Ten minste houdbaar tot (THT) : 22/10/2022
Productietijd : 11:44-11:56
Lotnummer : GBB 21B 187

Dit product werd verkocht via verschillende verkooppunten in België.


Informatie voor de consumenten:


Dit product is veilig voor mensen die niet allergisch zijn voor tarwe of geen glutenintolerantie hebben.
Let op: er vallen geen andere Lay’s producten onder deze terugroepactie.

We waarschuwen mogelijk getroffen consumenten via retailers, relevante consumentengroepen en onze eigen kanalen. Deze terugroepactie is het gevolg van een incidentele productiefout. De kwaliteit en veiligheid van onze producten is van het grootste belang voor ons. Vanzelfsprekend hebben wij alle mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Als u denkt dat u nadelige gevolgen ondervindt van het gebruik van dit product, vraag dan advies aan een arts. Wij bieden onze excuses aan voor het eventueel veroorzaakte ongemak.

Indien u Lays Max Double Crunch Red Sweet Chilli Pepper 140g met houdbaarheidsdatum 22/10/2022 in uw bezit heeft, kunt u contact opnemen met https://www.lays.be/contact-us waar u de codes van het product kunt invullen en een bon zult krijgen om een nieuw product aan te kopen.

Voor nadere inlichtingen kunnen consumenten terecht op het gratis nummer 0800-20330, op het contactformulier op www.lays.be en op volgend postadres:

PepsiCo Consumentenservice,
PepsiCo BeLux
DA 852-219-5
Da Vincilaan 3
1930 Zaventem


Wenst u systematisch op de hoogte gehouden te worden van de waarschuwingen voor allergenenen?
Schrijf u dan in voor onze Newsletter

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   | Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet