Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN
 voor de Consumenten
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550
Startpagina Consumenten  > Waarschuwingen > Waarschuwing van Mora LinkedIn

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Waarschuwing voor een allergeen
Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 17.06.2022
17/06/2022
Waarschuwing van Mora
Product: Mini’s Rundvleesbitterballen van het merk Mora.
Allergenen of stoffen die een intolerantie veroorzaaken niet vermeld op het etiket : Melk en gerst (gluten)Mora heeft in overleg met het FAVV besloten om een gedeelte van Mini’s Rundvleesbitterballen van het merk Mora uit de markt te halen. Door een fout in de productie zijn de “Nacho Cheese Bites” per ongeluk ingepakt in de stazak van “Mini’s Rundvleesbitterballen” van het merk Mora (30 stuks/600 gram). Hierdoor staan de allergenen MELK en GERST (GLUTEN) die verwerkt zijn in Mora Nacho Cheese Bites niet vermeld op de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.

Bij consumptie door mensen met een melk- of gerst-allergie levert dit een gevaar op voor de gezondheid. Mora heeft dan ook besloten om deze partij uit de markt te halen.

Het gaat om de stazak “ Mini’s Rundvleesbitterballen” van het merk Mora (zie bijgaande afbeelding) met lotcode 2140T 22:10 t/m 23:13 en THT-datum 05-2023. De lotcode is vermeld aan de achterzijde van de verpakking.

De betreffende verpakkingen waren alleen te koop bij de supermarkten Albert Heijn en Jumbo. Alle andere supermarkten hadden deze specifieke verpakkingen niet in hun schap. Ook alle andere Mora Mini’s Rundvleesbitterballenverpakkingen, anders dan de genoemde verpakking, bevatten dit risico niet en kunnen veilig geconsumeerd worden.

Actie voor de consument
Wij adviseren mensen met een melk- en/of gerst-allergie deze producten niet op te eten. Mensen zonder deze allergieën kunnen deze producten zonder problemen veilig eten.
Mora verzoekt consumenten die in het bezit zijn van deze verpakking Mora Mini’s Rundvleesbitterballen om de genoemde lotcode uit de verpakking te knippen en deze op te sturen naar Mora onder vermelding van naam, adres, IBAN rekeningnummer en ten naam stelling van deze rekening. Zij ontvangen het aankoopbedrag incl. portokosten terug. Het adres is:
Mora Consumentenservice, Antwoordnummer 65013, 5000 VH Tilburg, Nederland
Mora stelt hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van haar producten en biedt dan ook haar excuses aan voor dit ongemak. We zullen alle mogelijke maatregelen nemen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met de Mora Consumentenservice via het nummer 0031(0)800 - 2356672 of via info@mora.be.

Voor persvragen kan contact opgenomen worden met (niet voor publicatie):
Jan Aaltzen Linde, tel. 0031(0)13 - 4640680

Wenst u systematisch op de hoogte gehouden te worden van de waarschuwingen voor allergenenen?
Schrijf u dan in voor onze Newsletter

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   | Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet