Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN
 voor de Consumenten
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550
Startpagina Consumenten  > Waarschuwingen > Waarschuwing van Retail partners Colruyt Group LinkedIn

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Waarschuwing voor een allergeen
Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 11.02.2020
11/02/2020
Waarschuwing van Retail partners Colruyt Group
Product: Preskop 200g van het merk Spar.
Allergeen niet vermeld op etiket: melk en selderij.Bij een interne controle stelden we vast dat er op de achterkant van de verpakking van Preskop 200g een verkeerd etiket gekleefd werd, namelijk dat van ‘Geperste kop in tomatensaus’. Daardoor zijn de allergenen melk en selderij die in de Preskop 200g zitten niet vermeld. Dit kan mogelijk een risico inhouden voor mensen die daar allergisch voor zijn.

Spar heeft daarom in samenspraak met het FAVV beslist om alle producten met het verkeerde etiket uit de handel te nemen en de consumenten op de hoogte te brengen.

Aan klanten die dit product hebben gekocht en allergisch zijn voor melk en/of selderij, wordt gevraagd om het niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel van aankoop. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Voor klanten die niet allergisch of intolerant zijn is er geen risico bij consumptie.


Beschrijving van het product:
- Naam van het product: Preskop 200g
- Merk: Spar
- Artikelnummers: 556300
- Uiterste consumptiedatum (TGT): 18/02/2020
- Periode van verkoop: vanaf 21/01/2020 t.e.m. 11/02/2020
- Gewicht: 200g


Dit product werd verdeeld in:
Spar-winkels en buurtwinkels.Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.


Wenst u systematisch op de hoogte gehouden te worden van de waarschuwingen voor allergenenen?
Schrijf u dan in voor onze Newsletter

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Ons cookiebeleid   |   Toegankelijkheidsverklaring   | Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet