Deze bladzijde weergeven in het :   Frans   Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Wetgeving > HygiŽne > Levensmiddelenhygiëne
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 

Levensmiddelenhygiëne - H1



 

Europese wetgeving (H1)
Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29/04/2004 inzake levensmiddelenhygiëne.

(Nummer CELEX - 32004R0852 - voor de geconsolideerde wetgeving raadplegen)
- Leidraad bij Verordening (EG) nr. 852/2004
- Leidraad voor de toepassing van op de HACCP-beginselen

- FAQ flexibiliteit - richtsnoeren voor exploitanten van levensmiddelenbedrijven

 

Levensmiddelen met traditionele kenmerken : zie ook artikel 7 van Verordening (EG) nr. 2074/2005 van de Commissie van 05/12/2005 tot vaststelling van uitvoeringsmaatregelen voor bepaalde producten die onder Verordening (EG) nr. 853/2004 vallen en voor de organisatie van officiële controles overeenkomstig de Verordeningen (EG) nr. 854/2002 en (EG) nr. 882/2004, tot afwijking van Verordening (EG) nr. 852/2004 en tot wijziging van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004.

(Nummer CELEX - 32005R2074 - voor de geconsolideerde wetgeving raadplegen)

 

Belgische wetgeving
K.B. van 13/07/2014 betreffende levensmiddelenhygiëne (H1)

(Nummer NUMAC - 2014018271 - voor de gecoördineerde wetgeving)

- Duitse versie van K.B. van 13/07/2014 (PDF)

- Tekst met verklaring (PDF)

- Richtsnoer (PDF)

- Informatieve brochure : Persoonlijke hygiëne in bedrijven in de voedselketen 

   
Omzendbrieven
 
  • Omzendbrief betreffende de invoering van de principes van HACCP in de voedselketen (met inbegrip van de diervoedersector).
 
  • Omzendbrief met betrekking tot de hygiënevoorschriften in de grootkeukens in ziekenhuizen
 
   


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 03.08.2018   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet