FAVV - VOORLICHTINGS- EN BEGELEIDINGSCEL
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
FR NL
 
Startpagina > Een opleiding volgen > Schoolkeukens

Opleidingen Schoolkeukens Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 12.10.2017

In 2017 organiseert het Departement Onderwijs en Vorming samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) opnieuw een aantal opleidingssessies voor scholen die maaltijden aanbieden aan hun leerlingen.

De bedoeling van deze opleidingssessies is vorming op maat te geven aan het personeel dat keukentaken op zich neemt en de verantwoordelijken van de keuken en / of de scholen.

Het programma is in twee delen ingedeeld.
In deel 1 licht een medewerker van het FAVV de goede keukenhygiƫnepraktijken toe.
Deel 2 wordt verzorgd door VIGeZ en heeft als doel schoolpersoneel ter versterken in hun rol bij het motiveren van leerlingen om voor gezonde maaltijden te kiezen.

Tijdens deze opleidingen zal u het nodige didactische materiaal bezorgd worden. Na afloop ontvangt u een aanwezigheidsattest.

Inschrijvingen worden beheerd door het Departement Onderwijs en Vorming:

http://data-onderwijs.vlaanderen.be/inschrijven/onderwijsevent.aspx?id=25#P90

Hieronder vindt u enkele nuttige links:
- Toelating FAVV
- Gids voor de autocontrole in de grootkeukens en verzorgingsinstellingen
- Quick start fiches
- Generieke autocontrolegids voor de B2C-sector

 
 
FAVV - Voorlichtings- en begeleidingscel
Administratief Centrum Kruidtuin, Food Safety Center, lokaal 08/120404
Kruidtuinlaan 55
B-1000 BRUSSEL
Tel.: 02 211 83 02 (maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13:30 tot 16 uur)
Fax: 02 211 82 15