FR  -  NL  -  DE

Dankzij de Smiley
staat hygiëne eindelijk op het menu !
HOME    |    SMILEY    |    DE VOORDELEN VAN DE SMILEY    |    VRAAG EEN SMILEY AAN    |    ALLE SMILEY'S    |    GEBRUIKSREGELS    |    FAVV

Hoe kan een bedrijf een "smiley" verkrijgen ?

De "smiley" kan enkel worden verkregen door bedrijven die behoren tot de sector van de distributie, m.a.w.:

 

    de horecasector zoals restaurants, frituren, snackbars, ...
    de sector grootkeukens zoals bedrijfsrestaurants, restaurants van overheidsdiensten, schoolkeukens, ziekenhuiskeukens …
    de sector van de slagerijen
    de sector van de bakkerij
    de sector van de detailhandel zoals grootwarenhuizen, superettes, kruidenierszaken, ...
    de sector van de opvang van baby’s en peuters
    de sector van de hoevezuivel

 

Wie een smiley wil, moet om te beginnen in zijn inrichting een degelijk systeem invoeren om de veiligheid van de voedselketen te garanderen. Dat systeem noemt men 'autocontrolesysteem' . De invoering daarvan is trouwens sinds 2005 bij wet verplicht.

Om de smiley te kunnen krijgen moet het autocontrolesysteem verder nog aan een aantal voorwaarden voldoen:
- het moet zijn ingevoerd op grond van een specifieke autocontrolegids ;
- het moet met gunstig gevolg een audit hebben ondergaan die is uitgevoerd door een voor de betreffende sector erkende certificerings-/keuringsinstelling (OCI).
(De audits die uitgevoerd worden door het Agentschap resulteren niet in het verkrijgen van een Smiley).

 

    Voor de sector van de slagerijen moet autocontrolegids G-003 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Foodcheck NV
- Instituut Quality Control c.v.
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
04/263 56 29
0800/266 51
02/466 30 21
084/84 03 20
04/240 75 00
03/545 48 48
03/287 37 60
 
    Voor de sector van de detailhandel moet autocontrolegids G-007 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Instituut Quality Control c.v.
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
- Foodcheck NV
04/263 56 29
02/466 30 21
084/84 03 20
04/240 75 00
03/545 48 48
03/287 37 60
0800/266 51
 
    Voor de horecasector moet autocontrolegids G-023 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Foodcheck NV
- Tüv Nord Integra bvba
- Quality Control c.v.
04/263 56 29
084/84 03 20
04/240 75 00
03/545 48 48
0800/266 51
03/287 37 60
02/466 30 21
 
    Voor de grootkeukens moet autocontrolegids G-025 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Foodcheck NV
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
04/263 56 29
0800/266 51
04/240 75 00
03/545 48 48
03/287 37 60
 
    Voor de sector van de bakkerij moet autocontrolegids G-026 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- AIB-Vinçotte International NV
- Lloyd's Register EMEA
- Promag sprl
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
- Tüv Nord Integra bvba
- Foodcheck NV
04/263 56 29
03/212 16 40
084/84 03 20
04/240 75 00
03/545 48 48
03/287 37 60
0800/266 51
 
    Voor de hoevezuivel moet autocontrolegids G-034 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- Quality Partner s.a.
- SGS Belgium NV
04/240 75 00
03/545 48 48
 
    Voor de opvang van baby’s en peuters moet autocontrolegids G-041 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :
- Quality Partner s.a. 04/240 75 00
 
    Voor alle bovenstaande sectoren kan ook de generieke autocontrolegids G-044 worden gebruikt en moet de audit worden uitgevoerd door een van de volgende erkende certificerings-/keuringsinstellingen :

Foodcheck NV
0800/266 51


Module AT - Ambulante en tijdelijke verkoop
Module BP - Brood, banket en chocolade
Module CP - Consumptie ter plaatse: ontkoppelde bereiding, bediening op
afdelingen en buffetten
Module DA - Dierlijke bijproducten
Module FR - Gefrituurde gerechten
Module BM - Melkkeukens
Module PT - Pita
Module SA - Productie van belegde broodjes
Module GI - Softijs en consumptie-ijs
Module TD - Tapinstallaties
Module NF - Verkoop van non-food
Module VE - Vers vlees, vleesbereidingen en vleesproducten


Promag sprl
084/84 03 20

Module AT - Ambulante en tijdelijke verkoop
Module BP - Brood, banket en chocolade
Module CP - Consumptie ter plaatse: ontkoppelde bereiding, bediening op
afdelingen en buffetten
Module DA - Dierlijke bijproducten
Module FR - Gefrituurde gerechten
Module PT - Pita
Module SA - Productie van belegde broodjes
Module GI - Softijs en consumptie-ijs
Module TD - Tapinstallaties
Module NF - Verkoop van non-food
Module VE - Vers vlees, vleesbereidingen en vleesproducten

Quality Control c.v.
02/466 30 21
Module AT - Ambulante en tijdelijke verkoop
Module CP - Consumptie ter plaatse: ontkoppelde bereiding, bediening op
afdelingen en buffetten
Module DA - Dierlijke bijproducten
Module FR - Gefrituurde gerechten
Module PT - Pita
Module SA - Productie van belegde broodjes
Module TD - Tapinstallaties
Module NF - Verkoop van non-food
Module VE - Vers vlees, vleesbereidingen en vleesproducten

Quality Partner s.a.
04/240 75 00
Module AT - Ambulante en tijdelijke verkoop
Module BP - Brood, banket en chocolade
Module CP - Consumptie ter plaatse: ontkoppelde bereiding, bediening op
afdelingen en buffetten
Module DA - Dierlijke bijproducten
Module KM - Kinderopvang
Module FR - Gefrituurde gerechten
Module BM - Melkkeukens
Module PT - Pita
Module SA - Productie van belegde broodjes
Module ZL - Productie van zuivelproducten
Module GI - Softijs en consumptie-ijs
Module TD - Tapinstallaties
Module NF - Verkoop van non-food
Module VE - Vers vlees, vleesbereidingen en vleesproducten

SGS Belgium NV
03/545 48 48
Module AT - Ambulante en tijdelijke verkoop
Module BP - Brood, banket en chocolade
Module CP - Consumptie ter plaatse: ontkoppelde bereiding, bediening op
afdelingen en buffetten
Module DA - Dierlijke bijproducten
Module FR - Gefrituurde gerechten
Module BM - Melkkeukens
Module PT - Pita
Module SA - Productie van belegde broodjes
Module ZL - Productie van zuivelproducten
Module GI - Softijs en consumptie-ijs
Module TD - Tapinstallaties
Module NF - Verkoop van non-food
Module VE - Vers vlees, vleesbereidingen en vleesproducten

AIB-Vinçotte NV
04/263 56 29
Module AT - Ambulante en tijdelijke verkoop
Module BP - Brood, banket en chocolade
Module CP - Consumptie ter plaatse: ontkoppelde bereiding, bediening op
afdelingen en buffetten
Module DA - Dierlijke bijproducten
Module FR - Gefrituurde gerechten
Module BM - Melkkeukens
Module PT - Pita
Module SA - Productie van belegde broodjes
Module GI - Softijs en consumptie-ijs
Module TD - Tapinstallaties
Module NF - Verkoop van non-food
Module VE - Vers vlees, vleesbereidingen en vleesproducten

 

Voor meer informatie over deze audits :
- vraag het formulier "Aanvraag offerte of informatie voor een audit" aan één of meer van de voor uw sector erkende en hierboven vermelde certificerings-/keuringsinstellingen  ;
- stuur het ingevulde formulier per mail of met de post. Die instellingen zullen daarop met u in contact treden.

 


FAVV  ©  2008-