SCIENTIFIC COMMITTEE
Federal Agency for the Safety of the Food Chain
FR NL EN




  Members Printable version   |   Last update on 16.04.2018



By royal decree of 25/12/2016 the Scientific Committee of the FASFC is composed as follows:

  1. Prof. Dr. Ir. Mieke Buntinx, Universiteit Hasselt, Diepenbeek ;
  2. Prof. Dr. Antoine Clinquart, Université de Liège, Liège ;
  3. Dr. Philippe Delahaut, CER Groupe, Marloie ; 
  4. Prof. Dr. Ir. Bruno De Meulenaer, Universiteit Gent, Gent ;
  5. Prof. Dr. Ir. Nick De Regge, Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, Ukkel ;
  6. Prof. Dr. Apr. Sarah De Saeger, Universiteit Gent, Gent ;
  7. Prof. Dr. Jeroen Dewulf, Universiteit Gent, Merelbeke ;
  8. Prof. Dr. Lieven De Zutter, Universiteit Gent, Merelbeke ;
  9. Prof. Dr. Ir. Mia Eeckhout, Universiteit Gent, Gent ;
  10. Prof. Dr. Ir. Annemie Geeraerd, Katholieke Universiteit Leuven, Leuven ;
  11. Dr. Lic. Wet. Lieve Herman, Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek, Melle (Vice-chair);
  12. Prof. Dr. Ir. Peter Hoet, Katholieke Universiteit Leuven, Leuven ;
  13. Prof. Dr. Ir. Jacques Mahillon, Université catholique de Louvain, Louvain-La-Neuve ;
  14. Prof. Dr. Claude Saegerman, Université de Liège, Liège ;
  15. Prof. Dr. Lic. Marie-Louise Scippo, Université de Liège, Liège ;
  16. Prof. Dr. Ir. Pieter Spanoghe, Universiteit Gent, Gent ;
  17. Prof. Dr. Ir. Niko Speybroeck, Université catholique de Louvain, Louvain-La-Neuve ;
  18. Prof. Dr. Etienne Thiry, Université de Liège, Liège (Chair) ;
  19. Prof. Dr. Thierry van den Berg, Centre d’Etude et de Recherches Vétérinaires et Agrochimiques, Uccle ;
  20. Dr. Ir. François Verheggen, Université de Liège-Gembloux Agro-Bio Tech, Gembloux ;
  21. Prof. Dr. Sc. Pierre Wattiau, Centre d’Etude et de Recherches Vétérinaires et Agrochimiques, Uccle.

The mandate of these members will run until 25/01/2021.
 
   
Our mission is to provide independent scientific advice on the safety of the food chain.