Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Aangekondigde controleactie in de distributiesector...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Het FAVV vormt, informeert en controleert
Aangekondigde controleactie in de distributiesector in Flémalle en Grâce-Hollogne
(23/02/2018)

Het Voedselagentschap zal via aangekondigde controles een sensibiliseringsactie met betrekking tot voedselveiligheid organiseren in de distributiesector in Flémalle en Grâce-Hollogne. De actie zal plaatsvinden van 12 tot 17 maart 2018.

Deze aanpak is gericht op het informeren en sensibiliseren van de bedrijven die actief zijn in de distributiesector. Meer specifiek gaat het om restaurants, bakkerijen, slagerijen, frituren, school- of ziekenhuiskeukens, kruidenierszaken, groothandels, markten, etc. die bij die initiatief van het FAVV betrokken zijn. In dat kader organiseert het Voedselagentschap vorming- en informatiesessies voor deze bedrijven met de hulp van de betrokken gemeenten.

De vorming- en informatiesessies georganiseerd door de gemeenten samen met het FAVV zullen plaatsvinden op 26 februari om 15u in Flémalle (Salle du Conseil communal, Grand Route nr. 302-304) en op 27 februari om 20u in Grâce-Hollogne (Salle du Beau Lieu, Rue Jean Jaurès n°15).

Tijdens deze sessie zal een medewerker van de Voorlichtingscel van het FAVV de wetgeving met betrekking tot voedselveiligheid toelichten in termen die toepasbaar zijn op het terrein. Bovendien zal een controleur in detail uitleggen hoe een klassieke inspectie verloopt, opdat de voedingsbedrijven zo goed mogelijk voorbereid zijn op het bezoek van het FAVV. Zoals steeds zal er ook tijd voor vragen worden voorzien. Dit om de kleine en middelgrote voedingszaken te begeleiden zodat ze ten allen tijde veilige producten voor de consument kunnen garanderen.

De checklists die gebruikt worden voor de controles kunnen worden geraadpleegd op de website van het Agentschap.
www.favv.be > Professionelen > Check-lists "Inspecties" > Distributie

Alle hulpmiddelen die het FAVV ter beschikking stelt van de operatoren zijn ook beschikbaar op onze website:Controles


Van 12 tot 17 maart 2018, zullen er 17 controleurs van de lokale controle-eenheid (LCE) Luik op het terrein aanwezig zijn. Ongeveer 200 zaken per gemeente zullen gecontroleerd worden.

Journalisten die een controleur willen volgen tijdens deze actie, kunnen daarvoor contact opnemen met de woordvoerder van het FAVV.

De globale controleresultaten zullen achteraf gecommuniceerd worden.
Operatoren die vragen hebben kunnen contact opnemen met de LCE Luik op het nummer 04/224.59.11 of via het e-mailadres info.lie@afsca.be.      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06

Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 23.02.2018   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet