Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
Siteplan
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Aangekondigde controleactie in Leuven: resultaten
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Aangekondigde controleactie in Leuven: resultaten (09/11/2017)

Het federaal Voedselagentschap (FAVV) maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in Leuven.

Van 12 tot 19 oktober werd in Leuven een aangekondigde controleactie van het FAVV gehouden. 17 controleurs van de Lokale Controle Eenheid (LCE) Vlaams-Brabant hebben 413 bedrijven actief in de voedselketen gecontroleerd.

In samenwerking met het FAVV werd door de stad Leuven een opleidings- en informatiesessie georganiseerd. Er waren ruim 160 deelnemers. De regelgeving in verband met voedselveiligheid werd op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken.

Ook werd uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie of controle. De deelnemers waren dus goed geïnformeerd en voorbereid. De samenwerking met de stad Leuven verliep trouwens uitstekend.

Slechts 54% van de gecontroleerde bedrijven behaalde een gunstig resultaat.

Er werden 244 bedrijven in de horeca, 30 gemeenschapskeukens, 103 detailhandels (kruideniers, bakkers, slagers, viswinkels), 2 supermarkten, 31 kramen en 3 frituren gecontroleerd.

In totaal werden 126 waarschuwingen (30,5%) en 64 processen-verbaal (15,5%) opgesteld. Er werden bovendien 3 zaken tijdelijk gesloten. De maatregelen waren voornamelijk te wijten aan inbreuken met betrekking tot hygi├źne en temperaturen.

Sinds 1 oktober controleert het Voedselagentschap strenger of horeca- en andere voedingszaken zich aan de regels over allergeneninformatie houden. Zaken die zich hier niet aan houden, krijgen sindsdien in de regel minstens een waarschuwing. Ook tijdens deze controleactie werden er verschillende inbreuken vastgesteld op dit vlak.

Zoals ook bij onaangekondigde controles zullen de operatoren met een ongunstig resultaat opgevolgd worden met een hercontrole.



      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06

Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 09.11.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet