Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Ontmoeting met dierenartsen en veehouders op de ...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht voor de sector


Ontmoeting met dierenartsen en veehouders op de beurs van Libramont! (25/07/2017)

Net zoals de vorige jaren zal het FAVV aanwezig zijn in de Cluster Dierengezondheid van de beurs van Libramont. Kom eens een kijkje nemen!

Het Agentschap wil immers zijn relatie met de dierenartsen en veehouders onderhouden en verbeteren. Jullie zijn onmisbare schakels in het eerstelijnstoezicht op dierengezondheid.


Wij kijken ernaar uit om jullie dit jaar te ontvangen op onze stand “dierengezondheid”. Je vindt ons in Hal 1 (vlakbij de grote ring) in de Cluster Dierengezondheid naast UPV en de andere actoren van de dierengezondheid.
Stel ons vragen, geef kritiek, deel met ons je ervaringen... en kom discussiëren. Wij bieden je ondertussen een glas aan.

Dit jaar vestigen we de aandacht op het thema van de strijd tegen antibioticaresistentie, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties die op de beurs aanwezig zijn (AMCRA, CODA, UPV, ARSIA, IKM en FWA).
Wij wensen immers het grote publiek, alsook diegenen die in het vak staan, op de hoogte te brengen van de zeer bemoedigende resultaten die dankzij de inspanningen van iedereen in 2016 behaald werden. Wij willen deze resultaten dan ook valoriseren.

Andere thema’s uit de actualiteit kunnen worden aangekaart, zoals de toekomstige bestrijding van rundertuberculose, de vaccinatie tegen blauwtong,... alsook elk onderwerp dat je wil bespreken.

NEWS : De nieuwe brochure « Vademecum voor de veehouder - Modaliteiten voor administratief en voorraadbeheer », opgesteld door het FAVV om de veehouders te helpen waarbij getracht wordt hun leven te vergemakkelijken t.o.v. de administratieve verplichtingen, zal gratis worden uitgedeeld in een geplastificeerd en praktisch formaat.
Meer documentatie om veehouders, dierenartsen of alle andere betrokken actoren te helpen en te informeren, zullen ook beschikbaar zijn (opkomende ziekten, hoeveproducties,...).

Medewerkers van de LCE en van de Directie Dierengezondheid zullen gedurende de hele de beurs aanwezig zijn om je te informeren en/of je opmerkingen te noteren.

NB: Er wordt in de Cluster Dierengezondheid een wedstrijd georganiseerd. Het is de bedoeling de bezoeker te sensibiliseren over de strijd tegen antibioticaresistentie in België. Kom je kans wagen en misschien ontvang je een mand met lokale producten om mee naar huis te nemen!      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06

Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 27.07.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet