Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > ogelgriep: tijdelijke bufferzones opgeheven in Bassenge (, ...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Vogelgriep: tijdelijke bufferzone opgeheven in Bassenge (Oupeye, Visé en Riemst) 24/07/2017)

De tijdelijke bufferzone, afgebakend in Bassenge (Oupeye, Visé en Riemst) in het kader van de vogelgriep, wordt vandaag 24 juli opgeheven.

Willy Borsus, minister van Landbouw: “We heffen vandaag de bufferzone in Bassenge op nadat drie weken geleden het laatste geval van vogelgriep in België is vastgesteld. Op dit moment is er enkel nog een beperkingsgebied (Brunehaut-Rumes) in ons land ten gevolge van een besmetting in het Franse Brillon. Deze laatste zone zou op 30 juli opgeheven moeten worden, als er zich geen nieuwe besmettingen voordoen. Maar over het algemeen ziet de evolutie er gunstig uit. Ik wil de houders van vogels bedanken voor hun medewerking en om de maatregelen toe te passen waardoor tot nu toe de ziekte zich niet verspreid heeft naar hobby- en professionele houders van pluimvee.”

De maatregelen tegen vogelgriep die in die tijdelijke bufferzone gelden worden vandaag opgeheven. De maatregelen die voor heel België gelden, blijven er wel van kracht.

Meer info over die maatregelen (pdf)


      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06

Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 24.07.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet