Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Aangekondigde controleactie in Mortsel en Wilrijk: Resultaten
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Aangekondigde controleactie in Mortsel en Wilrijk: Resultaten (22/06/2017)

Zoals bij de lokale voedingsbedrijven aangekondigd, werd van 29 mei tot en met 2 juni een controleactie georganiseerd door het Voedselagentschap in de distributiesector in de stad Mortsel en het Antwerpse district Wilrijk. 59% van de gecontroleerde bedrijven behaalden een gunstig resultaat. Bij 30% werden kleine tekortkomingen vastgesteld. De overige 11% kreeg een proces-verbaal.

22 controleurs van de Lokale Controle Eenheid (LCE) Antwerpen hebben in de stad Mortsel en het Antwerpse district Wilrijk 337 horecazaken, grootkeukens en voedingswinkels gecontroleerd. In totaal werden er 146 inspecties uitgevoerd in de horeca en bij grootkeukens en 191 bij voedingswinkels, gaande van bakkerijen en slagers tot marktkramen en supermarkten. De bedrijven werden op voorhand over de controleactie ingelicht en er werden twee opleidings- en informatiesessies georganiseerd, één in samenwerking met de stad Antwerpen – district Wilrijk en één met de stad Mortsel.

Van de gecontroleerde bedrijven haalden er 198 of 59% een gunstig resultaat. Daarnaast werden er 102 waarschuwingen (30%) en 37 processen-verbaal (11%) opgesteld. Die waren vooral te wijten te hoge temperaturen in de koeling of diepvries, aan een tekort aan algemene hygiëne, aan toelatingen die niet in orde waren en aan overschreden houdbaarheidsdata.

476 kg voedingsmiddelen werden in beslag genomen tijdens deze actie. Geen enkele vestiging werd gesloten wegens een dreigend gevaar voor de volksgezondheid.

Zoals ook bij onaangekondigde controles zullen de operatoren met een ongunstig resultaat opgevolgd worden met een hercontrole.
      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stargier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 50 01 72

Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 22.06.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet