Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Twee katten die recent illegaal werden ingevoerd...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Mededeling


Twee katten die recent illegaal werden ingevoerd vanuit Marokko werden onderzocht en de nodige maatregelen werden genomen (10/05/2017)

  

Enkele weken geleden werden 7 katten naar Frankrijk ingevoerd vanuit Marokko, een land waar hondsdolheid aanwezig is, zonder dat de dieren voldeden aan de regels om de volksgezondheid te beschermen tegen hondsdolheid. Twee van die katten werden in België ingevoerd. Het FAVV werd hiervan verwittigd en heeft een grondig epidemiologisch onderzoek uitgevoerd. De nodige maatregelen werden genomen om elke besmetting te vermijden en de betrokken gemeentelijke overheden werden verwittigd.

Ter herinnering: hondsdolheid is een dodelijke ziekte voor mens en dier. Wereldwijd sterven jaarlijks tussen de 50.000 en 70.000 mensen aan deze ziekte, waardoor dit een van de eerste prioriteiten is van de Werelddierengezondheidsorganisatie (OIE).

België is officieel vrij van hondsdolheid en sinds maart 2016 is vaccinatie van gezelschapsdieren niet langer verplicht. Als u daarentegen met uw huisdier naar het buitenland reist of vanuit het buitenland naar België terugkeert, zijn de regels strikter en het is essentieel ze toe te passen.

Meer informatie over hondsdolheid en de voorwaarden waaraan u moet voldoen als u uw huisdier meeneemt op reis vindt u op http://www.favv.be/consumenten/dagelijksleven/opreis/hondsdolheidreizenmetgezelschapsdieren/.      Contactpersoon voor de pers :
      Philippe Houdart
      philippe.houdart@favv.be
      Tel. : 0478 50 01 72


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 23.06.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet