Deze bladzijde weergeven in het :   Frans   Nederlands   Duits

Zoekmotor  Zoeken van A tot Z
Siteplan
 
Startpagina > Beroepssectoren > Erkenningen, toelatingen en registratie > Verplichting tot het afficheren
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Voorlichtingscel Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Verplichting tot het afficheren van de toelating (of registratie)


  De inrichtingen die handelen in de verkoop of de levering van levensmiddelen aan de eindverbruiker (B2C) zijn verplicht om de toelating (of registratie), afgeleverd door het FAVV, te afficheren op een van buitenaf gemakkelijk zichtbare en toegankelijke plaats. De consument zal dus op een zeer eenvoudige manier kunnen vaststellen of het bedrijf in kwestie over de nodige toelating (of registratie) beschikt.

Bovendien staan op de affiche de contactgegevens van het meldpunt waar consumenten met hun vragen en klachten terecht kunnen.

De verplichting is van toepassing op alle operatoren die levensmiddelen rechtstreeks aan de eindverbruiker verkopen of leveren, dus ook de ambulante handelaren, bepaalde hoeveproducenten,... De verplichting is niet van toepassing voor de levering van levensmiddelen aan de eindverbruiker via een automaat.

 

Wettelijke basis: K.B. van 16/01/2006 tot vaststelling van de nadere regels van de erkenningen, toelatingen en voorafgaande registraties afgeleverd door het FAVV (B.S. van 02/03/2006).

 
Mag de operator de taal van de affiche kiezen? (PDF)
 
 

Modellen :


Toelating
Toelating
  Registratie
Registratie


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 07.03.2016   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet