Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Waarschuwingen > Waarschuwing van het FAVV

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen (stoffen die een allergie of intolerantie veroorzaken) Waarschuwingen van fraudegevallen Persberichten Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Waarschuwing Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 11.12.2017


11/12/2017
Waarschuwing van het FAVV

Salmonella in babymelk in Frankrijk: België tot nu toe niet betrokken.De Franse autoriteiten hebben begin december vastgesteld dat er babymelk van een Frans bedrijf besmet is door een bacterie (salmonella).

Het FAVV heeft meteen contact genomen met de Franse collega’s om alle nodige informatie te hebben over de mogelijke verspreiding van deze producten in België. Tot nu toe stelt dit probleem zich niet in België.
Het RASFF-systeem – waarmee EU-lidstaten elkaar officieel op de hoogte brengen van incidenten – zal ons land inlichten zodra de situatie zou veranderen. Op dat moment zal het FAVV de nodige maatregelen treffen.
Het FAVV heeft samen met het FAGG de voorbije drie jaar in België bijna 1.000 stalen genomen van babyvoeding om op salmonella te testen. Die waren allemaal conform: er was geen salmonella aanwezig.

Meer info over de betrokken landen op: https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/portal/index.cfm?event=notificationDetail&NOTIF_REFERENCE=2017.2095Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet