Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Bereiding > Mag ik minder verse delen van groenten wegsnijden en de goede stukken nog eten?

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen (voor allergenen) Persberichten Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Mag ik minder verse delen van groenten wegsnijden en de goede stukken nog eten? Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 20.11.2015


Enkele dagen geleden kocht u groenten en fruit die u voor het grootste deel dezelfde avond hebt gegeten. Maar er bleven toch een meloen, vier wortelen en twee tomaten over die u de volgende dagen dacht te consumeren.

U denkt er echter niet meer aan en pas een week later vindt u deze groenten terug. Jammer genoeg merkt u her en der enkele bruine vlekjes op en bepaalde delen van de groenten zijn zacht geworden…
U denkt dan ook deze groenten in de vuilnisbak te gooien… Denk even opnieuw. We kunnen hier niet veralgemenen en u moet de staat van de groenten geval per geval beoordelen, maar vaak kunt u de minder verse gedeelten van deze groenten wegsnijden (voorzie wel een ruime marge!) en de goede stukken zonder gevaar voor de gezondheid consumeren..

En als u geen zin hebt een ietwat overrijpe courgette als dusdanig op te eten, kunt u er nog altijd soep van maken.

Zo spaart u niet alleen geld uit, u draagt ook bij tot minder voedselverspilling!


Bron : Naar een artikel in de Nieuwsbrief FAVV nr.63, pagina 5.



Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet